Archief van de oktober, 2006

Okt 12 2006

Steun voor JSF blijft na waarschuwing Rekenkamer

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Aanschaf JSF

De Algemene Rekenkamer zet vraagtekens bij de financiële risico’s voor Nederland in het JSF-project. De ontwikkelingskosten van het nieuwe gevechtsvliegtuig zijn al fors gestegen en gaan misschien nog verder omhoog. Kabinet en parlement moeten binnenkort beslissen of Nederland verder gaat als partner in de ontwikkelingsfase van het toestel. De Rekenkamer zegt verder dat het niet te zeggen is wat de uiteindelijk stukprijs van de Joint Strike Fighter zal worden.
Lees verder »

Nog geen reacties op dit bericht. Vragen of opmerkingen zijn welkom!

Okt 07 2006

Eerste vlucht JSF nabij

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Ontwikkeling JSF

Volgens diverse bronnen zal een dezer dagen de eerste vlucht van de JSF plaatsvinden. De laatste motortesten (met naverbrander) zijn reeds voltooid, er moeten alleen nog een aantal elektronische systemen getest worden. Tevens moet het JSF toestel nog een keer in de verf gezet worden.

De testpiloot voor de eerste vlucht zal Jon Beesley zijn, hij is de hoofd testpiloot van de JSF programma.

Eerder deze week maakte de Amerikaanse luchtmacht bekend op welke bases de JSF in ieder geval gestationeerd zal gaan worden:

Voor onderhoud en tests: Nellis AFB in Nevada en Edwards AFB in Californië.
De eerste operationele squadrons zullen gestationeerd worden op Hill AFB in Utah, Kadena Air Base in Japan en Shaw AFB/McEntire ANGB in de staat South Carolina.

Nog geen reacties op dit bericht. Vragen of opmerkingen zijn welkom!