Aug 28 2006

Kamerleden naar VS voor overleg over JSF

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 18:15 onder Aanschaf JSF

(Novum) - Zeven Tweede Kamerleden van de vaste Kamercommissie van Defensie zijn zondagmiddag naar de Verenigde Staten vertrokken. Zij gaan met de Amerikaanse regering overleg voeren over de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF). Het werkbezoek duurt tot woensdag.

De commissie, onder leiding van PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak, voert in de VS ook gesprekken met leden van de Amerikaanse rekenkamer en het Congres. Verder is een bezoek gepland aan het hoofdkantoor van vliegtuigbouwer Lockheed Martin Aeronautics Company in Fort Worth, Texas. Lockheed Martin is de hoofdaannemer van het project De JSF werd vrijdag in Fort Worth tijdens een ceromie met vertegenwoordigers van alle deelnemende landen, inclusief Nederland, omgedoopt tot F-35 Lightning II.

» Lees het volledige artikel op: Elsevier.nl

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.