Sep 07 2006

Testprogramma JSF bereikt mijlpaal

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 19:03 onder Ontwikkeling JSF

Onlangs is een mijlpaal bereikt in het testprogramma van de F-35 Lightning II. Een team van het Arnold Air Force Base ‘Engineering Development Center’ heeft aerodynamische tests afgerond op twee varianten van de JSF. In totaal is de JSF nu meer dan 8.000 uur getest in de Arnold AFB windtunnel.

Zowel van de CTOL als de STOVL versie is een schaalmodel, van 1/12 grootte, onderworpen aan een aantal hoge snelheidstesten, de data die uit de tests is verkregen is opgeslagen in een database. De analyse en ontwerp van de vliegeigenschappen, stabiliteit, performance en stuurcomputers zal worden ondersteund met de verkregen informatie uit deze tests.

De CV variant van de Amerikaanse marine zal later dit jaar nog worden getest in de windtunnel, waarmee alle windtunnel tests van de JSF zullen worden afgerond.

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.