Jul 18 2008

Gripen en end-life-update F-16 laatste alternatieven voor JSF

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 15:56 onder Aanschaf JSF, Concurrentie

Den Haag - Nadat eerder de F/A-18 Super Hornet is afgevallen meldt de staatssecretaris van Defensie vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat ook de Rafale en de Eurofighter niet meegenomen zullen worden in de kandidatenevaluatie.

Zowel het Franse Dassault als het internationale Eurofighter consortium blijven, ondanks het recente bezoek van staatssecretaris De Vries, weigeren om de Request for Information van 2002 te actualiseren. Concreet betekent dit dat van “alle relevante opties, zoals deze overwogen worden door de landen die hun F-16 willen vervangen”, zoals beoogd in de motie van 29 mei slechts de Gripen van het Zweedse Saab resteert. Dit naast het onderzoek naar “alle mogelijkheden en consequenties van een end-life-update van de Nederlandse F-16’s” waartoe naar aanleiding van diezelfde motie is besloten.

JSFNIEUWS080718-NB/nb

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.