Jul 22 2008

Nijmeegse DAP Technology haalt JSF order binnen

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 15:50 onder Ontwikkeling JSF

Den Haag – Het Nijmeegse bedrijf Dap Technology heeft een contract in de wacht gesleept van Lockheed Martin voor de F-35 Lightning II, het Joint Strike Fighter project.

In het kader van dit contract zal Dap Technology testapparatuur leveren aan Lockheed Martin. Het betreft het FireTrac IEEE 1394b test- en simulatieplatform met real-time data recording en simulatiemogelijkheden voor het JSF Mission System. De directeur van Dap Technology hierover: “We zijn trots dat we de aerospace markt opnieuw een baanbrekende oplossing kunnen leveren. Lockheed Martin heeft ons systeem gekozen vanwege de rijke functionaliteit en de hoge productkwaliteit. Er wordt momenteel gewerkt aan een probleemloze integratie, dankzij een goed uitgewerkt ontwerp en een duidelijk gedocumenteerde oplossing, alsook een uitmuntende werkrelatie tussen de ontwikkelteams van Dap Technology en Lockheed Martin Mission Systems”.

DAP Technology buiten Business Case

Het Nijmeegse bedrijf werd vorig jaar gerekend tot de top-50 van snelst groeiende en meest veelbelovende Nederlandse bedrijven. Het staat bekend op zijn innovatiekracht en originaliteit. Dit onafhankelijk denken en geloof in eigen kracht zonder overheidssteun bracht Dap Technology er toe in 2002 niet de Mede Financieringsovereenkomst van de JSF Business Case te willen tekenen. Directeur Jan de Vries zei hierover op 18 april 2008 in de Volkskrant: ‘Ons product is beter en goedkoper dan dat van de concurrent. Lockheed is zelf naar ons toe gekomen. Waarom zou ik een overeenkomst tekenen om een deel van mijn provisie af te staan? De overheid levert geen tegenprestatie. Ik zie het voordeel niet.’.

Voor meer informatie: website Dap Technology B.V.

JSFNIEUWS-080722-JG/jg

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.