Jul 31 2008

Stork besteedt miljoenen hoogwaardig JSF werk uit naar USA

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 15:48 onder Aanschaf JSF

Fort Worth (USA) – Het Amerikaanse LAI International heeft met de Nederlandse Stork Aerospace Group een miljoencontract afgesloten voor de levering van JSF onderdelen. Dit soort uitbesteding leidt tot een sterk afnemende betekenis van de Joint Strike Fighter als bijdrage voor de Nederlandse luchtvaartcluster en economie.

LAI International in Scottsdale, Arizona is een strategische leverancier van zeer hoogwaardige precisie componenten en sub-assemblages. Dit bedrijf was aanwezig op de Engelse Farnborough Luchtvaarbeurs begin juli 2008 en heeft kort na deze beurs een contract afgesloten met Stork Aerospace met een looptijd van vijf jaar en met een potentiële waarde van vele miljoenen dollars. In het kader van dit contract zullen gespecialiseerde componenten voor het bedienen van vleugelkleppen voor de F-35B (STOVL) worden gefabriceerd.
John Hartley van LAI Components hierover: “LAI zal met onze partner in Nederland samenwerken om de zeer hoogwaardige precisie onderdelen gedurende een geavanceerd productieproces te fabriceren en als kant-en-klare sub-assemblages aan te leveren”.

Belangrijkste argument voor het Ministerie van Economische zaken om mee te doen in het Defensie project van de Joint Strike Fighter was indertijd om hoogwaardige werkgelegenheid ten behoeve van de luchtvaartcluster te creëren in Nederland. Toen eerder dit jaar kritiek ontstond op het uitbesteden van werk naar Turkije, (Order Stork ELMO, 18 april 2008) werd gesteld dat het ging om het uitbesteden van relatief laagwaardig werk en dat het hoogwaardige werk in Nederland werd gedaan. Uit het afsluiten van dit miljoenencontract blijkt dat niet alleen laagwaardig arbeidsintensief, maar eveneens hoogwaardig werk wordt uitbesteed. Dit leidt tot een sterk afnemende betekenis van de Joint Strike Fighter als bijdrage voor de Nederlandse luchtvaartcluster en economie.

JSFNIEUWS-080731-KR/kr

Bron: Persbericht 31 juli 2008 LAI International, Scottsdale, Arizona, USA

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.