Feb 23 2009

Aanvallen op server waarop JSFNieuws draait

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 12:55 onder Mededelingen

Den Haag – Sinds ongeveer een week is de server waarop JSFNieuws draait het slachtoffer van stevige “aanvallen” van buitenaf. Hierdoor kan het voorkomen dat de beantwoording van mail, verwerking van lezersreacties en de nieuwsvoorziening tijdelijk vertraagd wordt of zelfs totaal wordt onderbroken.

Er is sprake van intensieve “DDos” attacks op het serverpark waarop JSFNieuws draait. Een
Distributed Denial of Service (DDoS) attack is een zogeheten Denial-of-Service aanval op een computer waarbij met een aantal computers, vaak vanaf vele plaatsen op de wereld bestuurd vanaf een centraal punt, zoveel verbindingsverzoeken naar de server van een of meer sites verstuurd worden, dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is, of de server zelfs crasht.

Over de aard en afkomst van de aanvallen kunnen we om operationeel technische redenen geen mededeling doen. Een aantal IP-adressen vanwaar de site werd gevoed blijkt totaal geblokkeerd te zijn. Er wordt hard gewerkt om de beveiliging (verder) te verbeteren en de verbindingen te herstellen. Mocht de nieuwsvoorziening geheel verstoord raken, dan weet u in ieder geval wat hiervan de oorzaak is. Blijft u in dat geval herhaaldelijk proberen de website te bereiken.

Excuses voor deze verstoring in de nieuwsvoorziening, waarvan de oorzaak buiten onze invloedsfeer ligt.

JSFNIEUWS090223-Redactie

6 Responses to “Aanvallen op server waarop JSFNieuws draait”

 1. NG21on 23 Feb 2009 at 15:05

  Aangezien het CDA ook al het wettige democratisch proces met betrekking tot het Irak onderzoek heeft opgeschort, ligt het voor de hand waar deze aanvallen vandaan komen.
  Commentaar redactie: Wij kunnen u hierover niet informeren, dat is “commercieel vertrouwelijk.” Dus dat blijft speculeren…..(het is wel lastig!)

 2. Chrisison 23 Feb 2009 at 17:36

  Het zou erg zijn als de informatie die door jullie wordt gedistribueerd niet meer mogelijk is omdat er bepaalde actoren zijn die deze site niet willen laten functioneren. Ik hoop dat het jullie lukt om informatie op deze manier te blijven verspreiden. Zodat Nederland objectief geïnformeerd kan blijven over de vervanging van de F-16.

  Succes.

  Commentaar redactie: Wie weet, maar er is een kans dat (sommigen van ons) uit de lucht moeten gaan. Huisje-gezinnetje-autootje versus veiligstellen werksituatie/risico. Alles heeft zijn prijs. Helaas. We hopen dat anderen dan in staat zijn het met dezelfde inzet voort te zetten. Maar dank voor uw bemoedigend woord.

 3. TKSon 23 Feb 2009 at 21:52

  Ik ben ook 100% voorstander van dit soort informatie bronnen.

  Persoonlijk zou ik dan ook aan het commerciele vertrouwelijke (Red.: was ironisch bedoeld) niet al teveel waarde hechten, mede omdat tot slot van rekening het een schending is welke niet al te licht mag worden opgevat.

  Misschien overbodig te melden dat het vrij eenvoudig is om vele landen uit te sluiten van de toegang tot de site (kijk naar een BBC bijv. die hebben dat ook).

  Commentaar redactie: Wij beschuldigen niemand, dus van schending durven wij niet te spreken. Er is een opmerkelijk “technisch” probleem, meer niet. Geen paniek bij ons. .

 4. Henkon 23 Feb 2009 at 22:18

  Ben erg ingenomen met jullie onafhankelijke nieuwsverspreiding. Het hele gebeuren rond de JSF is op zijn zachtst uitgedrukt “smoezelig” .
  Laat je niet kisten. Succes !
  Henk

  Commentaar redactie: We proberen veelzijdig te berichten over de JSF, we gaan uit dat een en ander mogelijk gewoon toevallig samenvalt met de momenteel grote belangstelling voor dit onderwerp, en we laten ons niet gek maken, dus de lezers kunnen gerust zijn.

 5. willemhagemanon 24 Feb 2009 at 0:36

  Als het waar is? Te gek voor woorden dat, zoals u in uw redactionele reactie op Chrisis’ opmerking zegt, ’sommigen van ons moeten misschien uit de lucht gaan omwille van het veilig stellen van baan en gezinsleven’.
  We leven in Nederland in een democratie met vrijheid van meningsuiting. Overigens heb ook ik zelf het idee dat mijn reacties niet door iedereen in dank worden afgenomen hetgeen ik begrijp en begrip voor kan opbrengen, maar speel het spel eerlijk en met open vizier.
  Commentaar redactie: Het lot van elke klokkenluider in een hecht georganiseerde groep, dagelijkse druk ondervinden vanuit de groep: “mond dicht; lafaard; eigen nest niet bevuilen.” Daar kan die groep op zich niks aan doen, die is zo gevormd; dat is niet direct oneerlijk misschien, het is de loop der dingen gewoon. Kwestie van “bedrijfs”-cultuur. De redactieleden die het betreft verwijten niemand speciaal iets. Kijk en het kost daarnaast vrije tijd en energie; alles samen gaat het thuisfront dan ook zeggen “is het dat waard?”. Maar niemand is onmisbaar.

 6. NG21on 24 Feb 2009 at 14:01

  Ik vind het woord democratie wat ver gaan voor het Nederland van vandaag. Verder dan een gemankeerde democratie kan in echt niet gaan.

  In een echter democratie maakt de regering de wetten en bekrachtigd het parlement de wetten. Verder heeft het parlement het recht op controle en ook het enquête recht.

  Zoals we met het JSF dossier kunnen zien is het recht op controle al beperkt. Als je niet alle gegevens krijg dan kun je ook niet controleren.

  Zoals verder het Irak dossier aantoont is het parlement buitenspel gezet door het regeerakkoord. Het parlement wil NU een onderzoek. De regering komt dat NU niet uit en stelt het uit tot een voor haar gunstiger tijdstip en doet dan haar eigen beperkte onderzoek.

  Onze grondwet zou ons moeten beschermen tegen dit soort regeerakkoorden die het parlement buitenspel zetten.

  De vrijheid van meningsuiting wordt ook steeds meer ingeperkt. De regering bepaalt waarover jij je mening mag uiten en wat je dan mag zeggen.
  Waag het vooral niet om mensen aan te vallen over bepaalde keuzes die ze maken zoals religie.

  Het is uitermate vreemd dat in een zogenaamd seculier land de keuze voor een religie in de grondwet gelijk wordt gesteld aan een biologisch gegeven zoals ras, geslacht en seksuele geaardheid.

  Nee een echte democratie is Nederland al lang niet meer.

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.