Mrt 18 2009

Goedemorgen Nederland over Hete Hangijzers

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 22:24 onder Aanschaf JSF

Den Haag - Voor degenen die het vanochtend gemist hebben, attenderen we op de TV uitzending van KRO’s Goedemorgen Nederland over de JSF. Aan het woord Bert Kreemers, auteur van het boek “Hete hangijzers - De aanschaf van Nederlandse gevechtsvliegtuigen”. Vandaag was hij hierover kort aan het woord op TV en vertelde dat er feitelijk niets nieuws is onder de zon bij de plannen voor aanschaf van de nieuwe “Hete Hangijzers”, de JSF’s.

Bert Kreemers en Hete hangijzers

Op 10 februari is Bert Kreemers gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. In Hete Hangijzers vertelt Bert Kreemers over de missers, uitglijders en complicaties die Haagse politici bij de besluitvorming over de aanschaf op het verkeerde been zetten. Aan de hand van nieuw onderzoek in tot dusver hermetisch gesloten Amerikaanse en Nederlandse archieven wordt een onthullend kijkje gegeven in de keuken van de luchtmacht en van de rivaliserende vliegtuigbouwers. Pogingen om destijds Tweede Kamerleden om te kopen worden in een nieuw daglicht geplaatst. Het boek is aantrekkelijk door de talrijke anecdotes rond betrokken personen en vlot en leesbaar geschreven. Het is feitelijk en historisch goed onderbouwd en geeft een goede inkijk in de aanschaf van de F-104, de F-5 en de F-16.
Zondermeer een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de gebeurtenissen in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw rond onze Koninklijke Luchtmacht.

Hier de link naar de uitzending van Goedemorgen Nederland.

JSFNIEUWS090318-JG/jg

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.