Okt 31 2009

Lockheed Martin benoemt F-35 Program Managers

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 0:02 onder Ontwikkeling JSF

Fort Worth, Texas - Lockheed Martin heeft drie nieuwe leidinggevende functies in het leven geroepen om te zorgen voor een succesvolle en tijdige Initial Operational Capability (IOC) van de F-35 Lightning II binnen de diverse onderdelen van de Amerikaanse strijdkrachten.
Deze nieuwe programma managers, voor respectievelijk de US Air Force, US Navy en US Marine Corps moeten zorgen voor korte lijnen tussen Lockheed Martin en de afzonderlijke strijdkracht onderdelen. De F-35 IOC’s voor de US Marine Corps, US Air Force en US Navy zijn respectievelijk 2012, 2013 en 2014.

James “Sandy” Sandström, een gepensioneerde luchtmacht generaal-majoor en gevechtspiloot, is benoemd tot F-35 US Air Force Program Manager. Stephen Weatherspoon, een gepensioneerde US Navy Commandant en gevechtspiloot, is geselecteerd als F-35 US Navy Programma Manager. Wie de F-35 US Marine Corps Program Manager wordt, zal later dit jaar bekend worden gemaakt.

“Lockheed Martin is van mening dat er meer nodig is dan alleen het uitvoeren van een contract of het leveren van een systeem dat voldoet aan de specificaties, om echt succesvol te kunnen zijn”, zegt Dan Crowley, Lockheed Martin Executive Vice President en F-35 Program General Manager. “De programma managers zijn aangenomen om elke klant een aanspreekpunt te geven rond de invoering van de F-35, hij is verantwoordelijk voor een succesvolle invoering bij een klant van de F-35 tot aan de Inital Operational Capability.”

De service programma managers zullen als rechtstreeks contact de luchtmacht
officieren helpen te zorgen voor een succesvolle afronding van het testen, de voorbereiding voor het in dienst nemen van de F-35, zorgen voor logistieke ondersteuning, algemene ondersteuning bieden aan de strijdkrachtonderdelen inzake de F-35 en de besluitvorming over de toekomstige modernisering prioriteiten coördineren. Ze zullen ook werken in
samenwerking met de Joint Strike Fighter Program Office om te zorgen voor consistentie van de geleverde inspanningen, en na te gaan wat gemeenschappelijk programma prioriteiten zijn.

Bron: Persbericht Lockheed Martin 28 oktober 2009

JSFNIEUWS091029-KR/kr

One Response to “Lockheed Martin benoemt F-35 Program Managers”

  1. lsteynson 02 Nov 2009 at 18:58

    Even kijken of ik dit goed begrijp, hoor! Meer overhead om tijdig en succesvol te kunnen leveren? Oei, oei…

    Doet me denken aan dat verhaaltje over de roeiers, stuurlui en managers. Vanuit projectmanagement-optiek is dit geen goed nieuws…

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.