Mrt 13 2008

Succesvolle JSF proefvlucht voor tanken in de lucht

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 22:02 onder Ontwikkeling JSF

Uit Fort Worth krijgen we het bericht dat het JSF pre-prototype AA-1 voor het eerst heeft getankt in de lucht. Vorige week berichtten wij al op JSFNIEUWS dat de voorbereidingen hiervoor werden getroffen.

Hoofd testpiloot Jon Beesley vloog deze keer. Na de start ging hij naar een hoogte van 20.000 voet en haakte vijf keer aan en koppelde weer los bij een Boeing KC-135 tanker van Edwards AFB. Alles ging prima. Er werd nog niet daadwerkelijk brandstof overgepompt. Jon Beesley was opgetogen over de makkelijke manier van aanhaken. Hij zei: “Dit gaat twee keer makkelijker dan met de F16. De JSF gedraagt zich zeer stabiel”.
De vlucht duurde totaal 1 uur 34 minuten. De toestellen werden begeleid door een F16 volgtoestel van de Lockheed fabriek en een F16 volgtoestel van de testunit op Edwards Airbase.
De KC-135 tanker heeft speciale meetinstrumenten voor deze proefvluchten, die de komende weken nog doorgaan en moeten leiden tot certificatie voor tanken in de lucht.
Dit was de 34ste vlucht, de 2e al weer deze maand, uit het circa 6.000 tellende vliegprogramma van de ontwikkelfase (SDD-fase) die tot circa 2012 duurt.

Toevoeging aan dit bericht 14 maart 2008, inclusief planning komende maanden:
Artikel Flight International 14 maart 2008

Het is momenteel niet mogelijk om te reageren.