Mrt 26 2008

Pentagon vergadert over herziening JSF project

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 16:09 onder Aanschaf JSF

Vandaag, 26 maart, één dag na de 37e vlucht van de JSF, is er op het Amerikaanse Ministerie van Defensie (Pentagon) een vergadering, waar het JSF project onder de loep wordt genomen. Er zijn grote zorgen over de kostenontwikkeling.

De verantwoordelijken bij het Pentagon zullen overwegen, of ze, en op welke wijze, zullen doorgaan met de aankoop van de 2.458 geplande JSF F-35 Lightning II’s. Het Pentagon kwam eerder deze maand onder druk te staan door het verschijnen van het rapport van de Amerikaanse rekenkamer over de JSF. Tevens is er een enorme druk vanwege de teruglopende Amerikaanse economie en de zeer hoge kosten van de Irak oorlog.

Het Congres heeft, nog steeds, geen goedkeuring gegeven aan de (vroege) productie van opnieuw 12 JSF (6 stuks F-35A type US Airforce en 6 stuks F-35B type US Marines).

Begin April komen tevens de Selected Acquisitons Reports naar buiten met de exacte kostenstatus van het JSF project per december 2007. Ingewijden zeggen dat voorafgaand aan de publicatie daarvan, de vergadering van vandaag een rol speelt.

JSFNIEUWS houdt u op de hoogte, wanneer resultaten van deze vergadering bekend zijn.

USAF capaciteit

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.