Archief van de 'Mededelingen' Categorie

Apr 13 2009

Willem Hageman neemt afscheid van JSFNieuws

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Mededelingen

Bergum, TAC 94 LWD, RAD 110/13 - Ik denk dat op dit moment van komende verdere politieke besluitvorming alles zo’n beetje is gezegd, in ieder geval dat ik alles heb gezegd hetgeen ik kwijt wilde sinds ik mij medio januari dit jaar ben gaan bezighouden met het PV F-16. Los van mijn reacties op JSFNieuws.nl hebben ook de nodige bilaterale discussies plaatsgevonden met collegea bd., met actief dienenden en anderen hetgeen tijd kostte, zeker indien het detaillistische vliegtuig performance en bewapeningsvragen betrof.

I knock-it-off en wacht de besluitvorming deze maand af omtrent de aanschaf van het eerste Nederlandse testtoestel, met volgend jaar een optie op de tweede. Ik wens de Koninklijke Luchtmacht het beste toestel toe EN in voldoende te exploiteren aantallen.
Alle besluitvormers een wijze beslissing toegewenst.

Met groeten, Willem Hageman.

Toevoeging redactie:
Wij danken deze ex-F16 vlieger voor de inbreng die hij heeft gehad op onze website JSFNieuws. Zijn openhartige ontboezemingen zullen we missen.
Wij betreuren zijn afscheid tevens, omdat we bij voorkeur een veelzijdig en zo breed mogelijk nieuws- en opiniebeeld rond de JSF willen neerzetten. Zeker collega’s uit de Luchtmacht gelederen zijn schaars, omdat er vanuit de KLu de nodige druk wordt uitgeoefend om kritiek op de JSF “binnenskamers” te houden.

Auteurs, met welk standpunt dan ook, voor of tegen of met een algemene toelichting van achtergronden of historie, kunnen ten alle tijd artikelen insturen, mits gerelateerd aan het onderwerp JSF. Artikelen mogen niet gericht zijn tegen personen of direct politiek geëngageerd. Wij willen primair een platform zijn voor JSF meningsvorming.

JSFNIEUWS090413-NB/nb

5 reacties op dit bericht...

Feb 23 2009

Aanvallen op server waarop JSFNieuws draait

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Mededelingen

Den Haag – Sinds ongeveer een week is de server waarop JSFNieuws draait het slachtoffer van stevige “aanvallen” van buitenaf. Hierdoor kan het voorkomen dat de beantwoording van mail, verwerking van lezersreacties en de nieuwsvoorziening tijdelijk vertraagd wordt of zelfs totaal wordt onderbroken.

Er is sprake van intensieve “DDos” attacks op het serverpark waarop JSFNieuws draait. Een
Distributed Denial of Service (DDoS) attack is een zogeheten Denial-of-Service aanval op een computer waarbij met een aantal computers, vaak vanaf vele plaatsen op de wereld bestuurd vanaf een centraal punt, zoveel verbindingsverzoeken naar de server van een of meer sites verstuurd worden, dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is, of de server zelfs crasht.

Over de aard en afkomst van de aanvallen kunnen we om operationeel technische redenen geen mededeling doen. Een aantal IP-adressen vanwaar de site werd gevoed blijkt totaal geblokkeerd te zijn. Er wordt hard gewerkt om de beveiliging (verder) te verbeteren en de verbindingen te herstellen. Mocht de nieuwsvoorziening geheel verstoord raken, dan weet u in ieder geval wat hiervan de oorzaak is. Blijft u in dat geval herhaaldelijk proberen de website te bereiken.

Excuses voor deze verstoring in de nieuwsvoorziening, waarvan de oorzaak buiten onze invloedsfeer ligt.

JSFNIEUWS090223-Redactie

6 reacties op dit bericht...

Mei 30 2008

Redactie overleg: aanpassing nieuwsvoorziening

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Mededelingen

Oosterbeek(NL) – Op historisch grondgebied, daar waar de Slag om Arnhem werd uitgevochten, heeft de redactie vanmiddag intern overleg gehad naar aanleiding van de gebeurtenissen deze week in de Kamer. Onder andere is besproken of het zinvol is de nieuwsvoorziening uit te breiden en/of nog meer achtergrond informatie te gaan bieden.
Lees verder »

Nog geen reacties op dit bericht. Vragen of opmerkingen zijn welkom!

Dec 01 2007

Nieuwsbrief online

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Mededelingen

Vanaf vandaag is het mogelijk om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Hiervoor hoeft u zich niet te registreren als gebruiker van JSFNieuws.nl, het enige dat u hoeft te doen is uw email adres in te vullen in het linker menu, onder het kopje Nieuwsbrief.
Lees verder »

Nog geen reacties op dit bericht. Vragen of opmerkingen zijn welkom!

Aug 18 2006

Opstart JSF Nieuws.nl

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl onder Mededelingen

Welkom op JSF Nieuws.nl, een gloednieuw weblog over de ontwikkelingen rondom het F-35 Joint Strike Fighter/ Lightning II gevechtsvliegtuig, die mogelijk de Nederlandse F-16’s gaat vervangen.

Op het moment van schrijven moet er nog een hoop gebeuren aan het uiterlijk van deze site, dat zal in de komende dagen gebeuren.
JSF Nieuws.nl is opgezet om de ontwikkelingen omtrend het JSF programma volledig onder de loep te nemen. De berichtgeving in de grote landelijke dagbladen houdt namelijk nogal eens te wensen over.

Al een geruime tijd houd ik het F-35 programma in de gaten via mijn Engelstalige website Air-Attack.com, een archief van die berichtgeving kunt u hier terugvinden. Enkele pagina’s met achtergrondinformatie en technische specificaties zullen tzt ook worden toegevoegd aan JSF Nieuws.nl.
Naast berichtgeving over de F-35 zal er ook aandacht worden besteed aan concurrerende programma’s, zoals de Europese Eurofighter, Franse Dassault Rafale en de Zweedse Saab JAS-39 Gripen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

JSF Nieuws.nl is geheel onafhankelijk van Defensie of andere (politieke) instanties, en streeft naar een zo objectief mogelijke berichtgeving. Aangezien de meest interessante ontwikkelingen vaak over de grens plaatsvinden zal er veel gebruik worden gemaakt van - en gelinkt worden naar - Engelse publicaties.
Mocht u interesse hebben om ook op JSF Nieuws.nl berichten te plaatsen, dan kunt u uiteraard even een mailtje sturen naar webmaster_@_jsfnieuws.nl

Nog geen reacties op dit bericht. Vragen of opmerkingen zijn welkom!