Feb 24 2016

België start selectieproces opvolging F-16

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 14:21 onder Global F35 News

De Belgische Luchtmacht is gestart met het selectieproces voor de opvolging van de F-16. De Standaard schrijft hierover:

Zoals bekend wil de regering 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen kopen om de verouderde F-16’s te vervangen. Voor de aankoop is een budget van 3,5 miljard euro voorzien. Er is nog niet beslist welke vliegtuigen er aangekocht worden. Vijf vliegtuigbouwers hebben zich kandidaat gesteld om de opdracht binnen te halen.

Naast de aankoop zijn er echter nog een heleboel kosten, aldus Van Pee. Het totale prijskaartje over veertig jaar zou volgens hem uitkomen op 14,967 miljard euro. Per jaar geeft dat ongeveer 470 miljoen euro, of zowat 15 procent van het huidige budget van Defensie.

Bovendien zal de luchtmacht niet van de ene dag op de andere overschakelen, erkende Van Pee. Tijdens de transitieperiode zullen de kosten dus nog hoger liggen. Het begin van de betalingen is voorzien voor 2020-2021, met leveringen tussen 2023 en 2030.

Lees meer hier……..
De Standaard; 24-02-2016; Opvolger F-16’s zal België in 40 jaar tijd 15 miljard euro kosten”

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.