Mei 30 2008

Redactie overleg: aanpassing nieuwsvoorziening

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 20:32 onder Mededelingen

Oosterbeek(NL) – Op historisch grondgebied, daar waar de Slag om Arnhem werd uitgevochten, heeft de redactie vanmiddag intern overleg gehad naar aanleiding van de gebeurtenissen deze week in de Kamer. Onder andere is besproken of het zinvol is de nieuwsvoorziening uit te breiden en/of nog meer achtergrond informatie te gaan bieden.

Nieuws over andere vliegtuigen?

Een uitbreiding van de nieuwsvoorziening op JSFNIEUWS.NL naar andere kandidaten voor de opvolging van de F-16 wordt door sommigen bepleit, in verband met de deze week aangenomen motie om een onafhankelijk en transparant onderzoek te doen naar alle kandidaten voor de opvolging van de F-16. Er zijn ook lezers van JSFNIEUWS die dit vragen. Zo ontvingen we van een lezer deze morgen een mailtje: “Het zou een stuk schelen als we precies zouden weten waarom de JSF verkozen is boven zijn Europese concurrenten. Dan pas is het mogelijk voor de gemiddelde burger om over de aanschaf te oordelen.” Overigens hebben we in een aantal gevallen, al wel aandacht besteed aan alternatieven, bijvoorbeeld in de artikelen over Denemarken en Noorwegen.
Probleem voor de redactie is dat we onze focus duidelijk op de JSF willen houden. De opzet van JSFNIEUWS is van oorsprong altijd geweest: Nederland is in 2002 een sterke commitment aangegaan voor de JSF als beste toestel voor de beste prijs. Dit wil de redactie positief-kritisch volgen. Maar omdat wij niet om de politieke realiteit heen kunnen, zullen we in beperkte mate nieuws gaan brengen over die kandidaten die voor de F-16 opvolging in aanmerking komen. De vorm zal beknopt zijn, geen uitgebreide artikelen, maar samenvattend en verwijzend via links naar andere websites.

Meer achtergrond

Het brengen van meer achtergrond informatie is wel een wens van de redactie. Maar de redactie heeft zelf niet de capaciteit om dit te doen. Een auteur, die dit eerder toegezegd heeft, is vanwege drukke werkzaamheden, hier nog niet aan toegekomen. Dit blijft wel een aandachtspunt voor de komende maanden.Gelet op de lezersbehoefte wij zullen er bij deze auteur nogmaals op aan dringen.

Oproep

Lezers van JSFNIEUWS die relevante informatie hebben, kunnen dit te allen tijde aan de redactie sturen. Alle mogelijke informatie is welkom. Er wordt altijd gegarandeerd zeer zorgvuldig mee om gaan. Het blijft ons doel om de lezer een zo compleet mogelijk beeld bieden van de F-16 vervanging, en potentieel is daarvoor de JSF de primaire kandidaat.

JSFNIEUWS080530-TEAM

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.