Jun 27 2008

Staatssecretaris: “Gegevens Lockheed Martin betrouwbaar”

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 7:59 onder Aanschaf JSF

Den Haag - De Staatssecretaris van Defensie heeft de vragen beantwoord van Kamerlid Eijsink, die deze gesteld heeft naar aanleiding van berichten begin juni 2008 in de internationale pers inzake de aan het licht gekomen gebreken in de boekhoudmethoden van Lockheed Martin.

In hoeverre de informatie van het JSF Program Office qua betrouwbaarheid als uitgangspunt genomen kan worden, heeft de redactie van JSFNIEUWS eerder in een redactioneel commentaar uitgebreid toegelicht.

Uit de antwoorden op de gestelde vragen blijkt dat de Staatssecretaris van Defensie zich geen enkele zorg maakt over de aan het licht gekomen gebreken. Letterlijk antwoordt hij mevrouw Eijsink: “Zowel het JPO als Lockheed Martin heeft gemeld dat de DCMA-rapportage niet van invloed is op de gegevens waarop de kosteninformatie van het programma als geheel rust.” En “Op grond van deze overwegingen zie ik geen aanleiding tot bezorgdheid of vervolgstappen”. Naar zijn mening is door een uitgebreid systeem van “checks and balances” de betrouwbaarheid van de informatie voldoende gewaarborgd.

JSFNIEUWS080627-JG/jg

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.