Okt 20 2007

BAE Systems start met bouw F-35C

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 12:46 onder Ontwikkeling JSF

Eerder deze week heeft het Britse defensieconcern BAE Systems laten weten begonnen te zijn met de bouw van de F-35C. De C-variant wordt gebouwd voor de Amerikaanse Marine en is ontworpen om te opereren vanaf vliegdekschepen.
Deze ‘mijlpaal’ betekent tevens dat alle drie de versies van de F-35 Lightning II op dit moment geproduceerd worden.

BAE Systems is begonnen met het assembleren van titanium en aluminium delen die het achtergedeelte van de vliegtuigromp vormen. Dit achtergedeelte, en ook de horizontale en verticale staartdelen zijn ontworpen, en worden gebouwd door, BAE Systems.
Voor de huidige SSD (System Development and Demonstration) fase van het project zullen er 21 testtoestellen gebouwd worden. Vijftien zullen er gebruikt worden voor testvluchten, 6 voor statische tests. Verder zal er nog een toestel gebruikt worden om het radar signatuur van de F-35 te validere.

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.