Feb 08 2008

Nieuw motorprobleem geeft iets vertraging JSF F-35B

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 19:02 onder Ontwikkeling JSF

De Fort Worth Star Telegram van 7 februari 2008 meldt, onder verwijzing naar een bericht in het blad Aviation Week, dat opnieuw een probleem is opgetreden met de Pratt en Whitney F135 motor van de JSF.

Het probleem komt erg ongelegen, omdat de motor juist bestemd was voor de inbouw in het prototype van de verticaal starten F-35B. Dit protoype, de BF-1, zou op ca. 19 mei zijn eerste vlucht gaan maken. Voor alsnog wordt slechts een geringe vertraging gemeld van 30 dagen voor het testprogramma van de F-35B en gehoopt wordt dat dit niet verder uitloopt. De F-35B zal voornamelijk de AV-8 Harrier “jump jet” gaan vervangen van het Amerikaanse Korps Mariniers en de Britse en Italiaanse marine.

In hoeverre het van invloed zijn op de F-35A (zoals Nederland wil kopen) is onbekend, maar een dag na de storing, op 6 februari, werden gewoon twee testvluchten uitgevoerd. Een daarvan was ca. 1,5 uur, de langste testvlucht tot nu toe. Het waren de 27ste en 28ste testvlucht in het testprogramma van naar schatting 5.000 geplande testvluchten om de JSF een grondige beproeving te geven. Dit testwerk gaat dus gewoon verder.

Het gehele persbericht kunt u nalezen http://www.star-telegram.com/business/story/458952.html

Bron : Bob Cox, Fort Worth Star Telegram, 7 februari 2008

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.