Jan 09 2010

Analisten geven negatief advies over aandelen Lockheed

Gepubliceerd door JSFNieuws.nl om 22:04 onder Ontwikkeling JSF

Fort Worth, TX (USA) – De berichten over de problemen met het JSF project trekken steeds meer aandacht in de Amerikaanse nationale pers. In reactie op de deze week naar buiten gekomen berichten zijn vooraanstaande beursanalisten overgegaan tot een negatiever advies inzake aandelen Lockheed Martin. Goldman Sachs adviseert zelfs “verkopen”.

Tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal van 2009, eind oktober, meldde Lockheed financieel topman Bruce Tanner nog zelfverzekerd tegenover beursanalisten: “Turning now to out-year revenue projections, we expect growth in excess of 5%, in both 2011 and 2012, led by strong expansion on the F-35 Joint Strike Fighter program. Growth in this program will also tend to put downward pressure on consolidated segment operating margins during this period. However, we still anticipate our margin will remain in the mid to upper 10% range.” En vervolgens even later: “As I said in the description of the Aeronautics business area, it is most significantly driven by just the infusion and the tremendous growth rate of the F-35 program over that period of time. We’ve talked about in the past the fact that we thought Aeronautics could be a $20 billion a year business by 2015 and probably 75 plus percent of that coming from the F-35, that’s still the case in our estimation, it’s not greater than that. So if you put any kind of compound annual growth rate on the F-35, and as I said earlier, it grows greater than 25% year-over-year in 2010. It grows at a tremendous clip.
Topman Bob Stevens voegde hieraan toe: “The administration’s strong support for acquiring more than 2,400 Joint Strike Fighters and its commitment to maintain the near-term ramp rate, which enjoys congressional support, solidly anchors the F-35.”
Maar afgelopen week bleek de steun van regering Obama en met name van minister van defensie Robert Gates voor de F-35 onverwacht minder groot dan gedacht, de productie aantallen tot 2015 zullen volgens uitgelekte documenten 40% lager uitvallen.

Negatief bijgesteld advies diverse analisten

In reactie hierop verlaagde Broadpoint AmTech zijn rating inzake Lockheed Martin van “kopen” naar “neutraal” op basis van de naar buiten gekomen negatieve berichten. De argumentatie was dat enige bijstelling van het project wel was verwacht, maar dat de omvang van de productievermindering aanzienlijk negatiever was dan gedacht. Het koersdoel werd door Broadpoint AmTech bijgesteld van US$ 86 naar US$ 73.

Eind december ging Macquarie Securities er al toe over de waardering van Lockheed Martin bij te stellen van ‘outperform’ naar ‘underperform’, waarbij de status ‘neutraal’ werd overgeslagen. Ook Goldman Sachs stelde deze week het advies voor Lockheed Martin aandelen bij van “neutraal” naar “verkopen”. Analist Noah Poponak van Goldman Sachs meldde in een notitie aan klanten “For Lockheed we expect 2010 to be a year of major challenges and constant negative headlines on the JSF program“.

Bronnen:
MarketWatch; 08-jan-2010; Christopher Hinton “Lockheed downgraded at AmTech on F-35 delay
Reuters News; 07-jan-2010; Karen Jacobs; “Lockheed shares pressured by downgrade to sell
Seeking Alpha; 20-oct-2009; “Lockheed Martin Corporation Q3 2009 Earnings Call Transcript

JSFNIEUWS100109-KR/jg

One Response to “Analisten geven negatief advies over aandelen Lockheed”

 1. NG21on 09 Jan 2010 at 22:41

  :-)

  This is not the end. This is not even the beginning of the end, but maybe this is the end of the beginning.

  Misschien is dit het begin van een stap in de verstandige richting. Eentje die de luchtstrijdkrachten van het westen weer op peil zal brengen.

  Verstandige zinvolle toestellen die in grote aantallen gekocht kunnen worden.

  F-15SE , F-16 IN/block 60, F-16X.

  Als de USN geluk heeft dan krijgen ze misschien wel de F-14D terug als die niet al verschroot zijn.

  Een JSF op een vliegdekschip is een lachertje. Dat maakt een hele CAG nutteloos en overbodig. Drijvende kerkhoven worden het.

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.