Mrt 08 2008

JSF - Congres en defensie denktanks USA

Published by JSFNieuws.nl

Deze paragraaf bevat gegevens van Amerikaanse instituten die werken voor of in opdracht van het Amerikaanse Parlement of op de achtergrond een rol spelen in de Amerikaanse publieke discussie.

Deze pagina wordt telkens geactualiseerd met de laatst bekende gegevens. De laatst bekende gegevens zijn bijgewerkt op 7 maart 2008 door de redactie van JSFNIEUWS.

CONGRESSIONAL RESEARCH SERVICE

Dit instituut maakt rapporten voor het Amerikaanse congres en wordt gefinancierd vanuit de Amerikaanse overheid met US$ 100 miljoen. Het instituut laat regelmatig bijgewerkte rapporten over de JSF verschijnen. De toon is vaak tamelijk kritisch, maar de rapporten geven telkens een goed en actueel overzicht van de totale ontwikkeling en het verloop van de JSF. Voor iemand die zich snel wil inlezen in de totale materie zijn dit handige rapporten met veel kernachtige informatie en goede referenties naar andere bronnen.

Rapport oktober 2007. Titel “F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF): Program status, background, and issues”. Auteurs Anthony Murch en Christopher Bolkcom.

Interessant is altijd om deze te vergelijken met eerdere uitgegeven versies over het zelfde.
Versie juni 2006 “JSF: Program status, background, and issues”

Versie juni 2003 “JSF: Program status, background, and issues”.

Versie januari 2002 “JSF: Program status, background, and issues”.

Rapport april 2006. Titel “Proposed terminationof Joint Strike Fighter (JSF) Alternate Engine F136”. Auteur Christopher Bolkcom. Over de afwegingen om te stoppen of door te gaan met de ontwikkeling van een tweede motortype voor de JSF.

CENTRE FOR STRATEGIC AND BUDGETARY ASSESSMENTS
Het credo van deze organisatie is “Thinking smarter about defense”. Het is een onafhankelijk, non-profit, publiek politiek onderzoeks instituut, dat met name studies doet naar de relatie tussen korte termijn en lange termijn militaire planning en defensie investeringenbeleid.

Rapport Juni 2007. Titel “US fighter modernization plans: Near-Term choices” Auteurs Steven Kosiak en Barry Watts. Het rapport geeft een analyse van vier alternatieven inzake het JSF programma. Dit rapport deed veel stof opwaaien bij de verschijning. Hoewel flink omstreden, staan er een aantal zaken in voor beslissers, die stof tot nadenken geven en het lezen waard zijn.
• Optie 1: totaal stoppen met de JSF en nieuwste types F16 Block 60 en F18 Super Hornet kopen.
• Optie 2: Geen 1763 JSF/F35A kopen voor de Amerikaanse Luchtmacht, maar de helft ervan; andere helft F16 Block 60 kopen.
• Optie 3: cancel de F35C vliegdekschip variant voor de US Navy en koop in plaats daarvan de F18 Super Hornet
• Optie 4: combinatie van Optie 2 en Optie 3.

FEDERATION OF AMERICAN SCIENTISTS (FAS.ORG)
Een organisatie opgericht in 1945 na het afwerpen van de atoombommen op Japan. Doel is wetenschappers kritisch te laten nadenken over hun verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling van defensiesystemen. In het algemeen staan ze nogal kritisch tegenover Defensieprojecten.
Over de JSF hebben ze een achtergrond dossier, met daarin nogal wat verouderde informatie. Vanwege de vele referenties naar de beginfase van de ontwikkeling van de JSF heeft de JSFNIEUWS redactie de link naar dit dossier niettemin toegevoegd.

Comments RSS

Reageer ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.